Sign In

Who are we?

ABOUT US

Naša putovaoBiH priča

Naša putovaoBiH priča

putovaoBiH je nastao kao volonterska ideja nas dvoje, Elme i Vedada. Oduvijek smo zamišljali i razmišljali šta je to što možemo uraditi, a da bude naše. Tokom studija imali smo priliku da se obrazujemo pored Univerziteta u Sarajevu na 4 europska univerziteta i da pored toga, jako puno putujemo i istražujemo raznorazne ljepote koje nudi Europa.

Nakon što je završeno naše akademsko obrazovanje nastavili smo da razmišljamo u smjeru kreiranja nečega što će biti naše, a što će ujedno biti i utjelovljenje svega što volimo da radimo i privatno, turizma i putovanja. I baš tako, spontano kao i sve je i nastala i ideja o putovaoBiH, interaktivnoj karti Bosne i Hercegovine koja će svim građanima naše države, ali i stranim posjetiocima omogućiti da najjednostavniji mogući način pronađu lokacije na prostoru Bosne i Hercegovine. Ideja je nastala 20.07.2020, a interaktivna karta je zaživjela 17.08.2020.

putovaoBiH tim

ELMA MEHMEDIĆ - developer

VEDAD KAROVIĆ - vlasnik

Bili smo ponosni što smo našim prije svega znanjem i idejom doprinijeli našoj državi i predstavili sve ljepote koje ona može da ponudi kako domaćim tako i stranim posjetiocima. Oduvijek smo vjerovali da Bosna i Hercegovina ima jako puno toga da ponudi i izuzetna nam je čast što smo našom inicijativom doprinijeli popularizaciji lokacija od prirodnog, kulturno – historijskog i turističkog značaja. I druge zemlje su izuzetno lijepe, ali Bosna i Hercegovina je ljepša, posebnija i atraktivnija od sve i jedne.

Vremenom smo uspjeli od male volonterske ideje dvoje ljudi prerasti u obrt koji za cilj ima da okupi sve ponuđače turističkih ponuda na prostoru Bosne i Hercegovine na jedno mjesto. S tim u vezi, putovaoBiH postaje mnogo više od karte i postaje prva booking platforma Bosne i Hercegovine na kojoj će svi djelatnici turizma biti u prilici da objave svoje sadržaje, a svi posjetioci putovaoBiH biti u prilici da ih tu i pronađu, rezervišu i kupe.

Naša želja i vizija jeste da svima omogućimo jednostavan pristup velikom broju sadržaja i informacija koji je do sada bio oskudan ili nedustupan. Ovo će biti najbolji primjer i pokazatelj koliko je ustvari Bosna i Hercegovina bogata država i koliko zaista ima da ponudi.